Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Din lista lui Vlad. Tudor Oprea, primul ciclist olimpic dupa 24 ani

Cand ma gandesc la Tudi prima imagine care imi vine in minte este un panou publicitar in care l-am vazut in 2004, inainte de Olimpiada de la Atena in zona piata Gemeni. Imi aduc aminte si acum cu emotie, ca pentru prima data am vazut un ciclist roman promovat intr-un mod profesionist.
In acei ani ciclismul nu era foarte popular, evident nici nu erau atatea competitii asadar insemna ceva extraordinar sa vezi un ciclist promovat printr-o campanie de marketing complexa.

Tudi facea parte dintr-o campanie geniala prin care COSR isi promova sportivi care mergeau la Olmipada de la Atena.

Cand am auzit prima data de el, in 2002, mi s-a parut de necrezut, mult inainte vremurilor in care traia. Avea sponsori precum shimano si ideal, se antrena super intelligent si in mare parte dupa un program propriu bine gandit. De fapt a fost prima data cand am auzit de cineva de la noi ca este profesionist in adevaratul sens al cuvantului. Nutritie, antrenament, odihna, plan competitional toate concepute si integrate ca un tot unitar.

Din punctul meu de vedere a fost un revolutionar al ciclismului modern romanesc, care a ajutat mai mult ca orcine la popularizarea MTB-ului. El a fost pionierul care a inspirat o generatie sa se apuce de MTB.

Cand l-am cunoscut ma asteptam la un tip mai putin accesibil, dar surpriza a fost sa dau peste un om cu bun simt care se raporta la mine ca la un egal din punct de vedere sportiv, ceea ce nu este nici pe departe adevarat.

In prezent este unul din initiatorii proiectului ProCycling Team incercand sa descopere ciclisti romani talentati pe care sa-i propulseze in competitii importante la nivel mondial.

Vezi palmares Tudor Oprea aici
Sursa foto din arhiva personala.

Leave a comment

name

email (not published)

website