Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Supradoza de ciclism

 

Dupa 4 zile de tur ciclist, simt ca am facut o supradoza de ciclism. Chiar daca au trecut  trei  zile de la sfarsitul  Turului Ciclist al Sibiului, visez noaptea finish-uri spectaculoase, coborari periculoase, probe de contratimp, peisaje uluitoare, biciclete grozave, traseul de prolog care trecea prin piata mare si spectatori exaltati.

Pot sa spun cu mana pe inima ca a fost o adevarata sarbatoare  a ciclismului si ca a fost cel mai frumos si bine organizat eveniment la care am luat parte.

Am avut sansa sa discut cu mari ciclisti profesionisti, care-i urmaream cu sufeltul la gura in Turul Frantei, Turul Italiei, Turul Spaniei sau in clasice. Printre ei se numara Michael Rasmussen aka The Chiken, de doua ori detinator al tricoului de catarator in Turul Frantei si purtator al tricolui galben, Stefan Scumacher, doua etape in Turul Frantei si doua in Turul Italiei, Davide Rebelin, un mare specialist in clasice, care a si castigat TCS, sau mai putin titratul dar mult mai tanarul  Ilias Perikles, campion mondial de MTB.

Sibiul reuseste prin gazduirea  a  3  evenimente sportive de talie mondiala sa fie singurul oras care se promoveaza pe plan national si international prin sport.

Cele 3 evenimente sunt:

RedBull Romaniacs – cea mai dura competitie de moto enduro din lume unde participa cei mai important rideri profesionisti si amatori

Turul Ciclist al Sibiului – competitie de ciclism destinata profesionistilor, categoria 2:1, cea mai puternica cursa ciclista din Europa de Est si in primele 6 din Europa central

Raliul Sibiului – etapa de ERC, cea mai puternica competitie auto din Europa de Est, care aduna la start piloti profesionisti de top.

Bravo Sibiu!

Fotografia de sus este realizata de Sebastian Marcovici

Leave a comment

name

email (not published)

website