Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Sibiu + Cycling= LOVE

Sunt constient ca titlul acestui articol suna pueril, dar nu stiu cum altfel sa exprim dupa ce am vazut ieri 10.07.2013 la festivitatea de deschidere a Turului Ciclist al Sibiului.

Am fost impresionat de speech-ul primarului Iohannis Klaus, care a transmis un mesaj foarte clar, ferm si scurt: „Organizam acest tur pentru a promova mersul pe bicicleta in Sibiu” si „am ca obiectiv transformarea Sibilui intr-un oras bike friendly”. Din punctul meu de vedere Iohannis este cel mai pragmatic manager de oras din Romania.

Omul intelege foarte clar ce inseamna daca cetatenii aleg bicicleta in loc de masina.

Matematica este simpla in aceasta situatie: mai putina poluare, spitale mai goale, oras mai aerisit si mai atractiv, mai putin stres, mai multe locuri de parcare in zonele cheie din centrul vechi. Asadar un loc mult mai atractiv pentru turistii de tranzit sau pasionatii de city break si nu in ultimul rand un oras mai atractiv pentru investitori.

Dupa cum bine stiti Sibiul nu are strazi generoase. Chiar si asa managerul orasului a reusit sa faca piste de bicicleta pe carosabil, fara sa-l largeasca, o misiune imposibila dealtfel. Rolul acestor piste este, in primul rand, de constientizare a soferilor ca de undeva din dreapta in orice moment poate sa apara un biciclist.

Asteptam acelasi fel de piste si in Bucuresti si ii garantez dl primar Oprescu ca nu o sa „numere mortii” in plus, ci in minus.

Stay Cycling, revin cu relatari de la Turului Ciclist al Sibiului

Comments

Andrei Irode
Reply

Felicitari pentru articol. La Sibiu se intampla multe lucruri frumoase dar cred ca aceleasi lucruri se pot intampla si la Bucuresti sau in alta parte. Pana la urma tine de noi.

Leave a comment

name

email (not published)

website