Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Din lista lui Vlad. Eduard Novak, invingatorul

Sunt multe lucruri care ma inspira la Eduard dar am sa ma concentrez doar asupra unuia dintre ele: caracterul.

Caracterul sau, mai bine zis, taria de caracter l-a ajutat sa se ridice dupa ce a „cazut”.  A fost un moment care i-ar fi inghenunchiat pe cei mai multi: accidentul auto care l-a lasat fara laba piciorului drept.

Acum sa facem un exercitiu: inchideti ochi, trageti aer in piept si imaginati-va ca nu aveti laba piciorului drept… stiu este cutremurator, mie mi se zbarleste pielea cand ma gandesc.

Ei bine, el s-a intors in sport, mai precis in ciclism, dupa o cariera in patinaj. Si a „rupt” fratilor… altfel nu pot sa ma pronunt!

Povestea lui, reportaj ProTv:

Desi este de notorietate medalia olimpica de aur, obtinuta la Olimpiada paralimpica de la Londra, inedit este ca a avut rezultate extraordinare atat la paralimpici cat si la cursele UCI.
Vezi palmares Eduard Novak aici

Dar Eduard nu este doar un simplu sportiv.
Este si fondatorul singurei echipe de ciclism continentale din Romania – Tusnad Cycling Team. In clasamentul UCI, aceasta este pe locul 33 in lume. Si nu in ultimul rand este initiatorul Turului Ciclist al Tinutului Secuiesc care, alaturi de Turul Ciclist al Sibiului (ambele cu puncte UCI), este cea mai bine organizata, competitiva si moderna competitie de ciclism din Romania.

De curand Eduard si-a anuntat candidatura la presedentia FRC astfel aducand schimbarea mult asteptata.
Am un mare regret legat de Eduard Novak si anume ca actuala conducere a FRC a inceput o campanie de denigrare a sportivului nostru. Si cand zic „nostru” nu vorbesc la intamplare deoarece Eduard Novak este sportivul nostru, al iubitorilor de ciclism si al romanilor in general dupa rezultatul uluitor de la JO Londra 2013.
Nu cred ca a existat in Romania post decembrista un ciclist mai de notorietate decat Eduard. Cu toate acestea, fara sa supere sau sa deranjeze pe cineva, conducerea FRC a hotarat sa inceapa sa-l denigreze atat pe el cat  si  fenomenul sportului paralimpic. Practic, in viziunea secretarului general FRC, paralimpicii nu pot fi considerati sportivi. Vezi declaratiile aici: partea 1 si partea 2

In raspuns la declaratiile legate de sportul paralimpic si de Eduard Novak ale Dl Vasile Selejean:
● il informez ca la JO Londra 2012 numarul de spectatori prezenti la Jocurile Paralimpice a fost la fel de mare ca la Jocurile Olimpice

● si oamenii cu dizabilitati au exact aceleasi drepturi ca si noi; printre care si dreptul de a face sport si nu in ultimul rand de a face performanta in sport
● ii recomamd Dl Secretar General sa vad acest film inspirational in care Samsung a investit milioane de dolari:

In incheiere,

Ma leaga mai multe lucruri de Eduard unul dintre el este faptul ca are trei copii ca si mine  si este un familist convins.

Am vazut finala unde Eduard a luat medalia de aur cu lacrimi in ochi si cu mandrie.

Bravo Eduard Novak.

Surse foto:

 ciclism.ro

antena3.ro

biketime.ro

evenimentul zilei

 

Comments

Lutyk
Reply

Pentru binele ciclismului romanesc, sa speram ca Eduard o sa castige sefia federatiei de specialitate. Cand au loc alegerile?

Vlad
Reply

Salut, alegerile au loc pe 15martie. Doamne Ajuta!

Silviu
Reply

Din experientele altor ramuri sportive am un sentiment de „deja vu”.
Alegerile respective se fac intre ei, intre cluburi, etc. Mi-e greu sa cred ca aceasta cooperativa care se hraneste an de an din bugetul Romaniei sa cedeze sefia unui om care intentioneze sa-i cheltuie in programe si activitati menite sa dezvolte aceasta ramura sportiva.
Mai importanta e gușa acestor fosile comuniste. Bine ar fi sa se schimbe ceva dar ma tem ca nu se va intampla.

Bafta la alegeri!
Respect, Eduard!

Tudor
Reply

Frumos ai scris!
Sa speram ca citesc si cei care aleg noua conducere a FRC!

Vlad
Reply

Multumesc Tudor, sunt sigur ca va fi ok, poate nu acum dar sigur pe viitor schimbarea se va produce.

Leave a comment

name

email (not published)

website